Николай Киров с интересен коментар за спечеления приз "Треньор на годината"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
14:39 / 20.01.2021
2608
Наставникът на Арда (Кърджали) Николай Киров коментира пред клубния сайт избора на спортните журналисти, с чиито гласове спечели наградата "Треньор №1 на България за 2020 година".

Ето какво каза по темата пловдивският специалист:

Това бе доста неочаквано и изненадващо за мен, защото тази награда я заслужава всеки един мой колега, който работи през тази трудна година. Всички бяхме поставени в едни абсолютно непознати за нас условия на работа, най-вече това прекъсване на първенството и после краткото време за подготовка при подновяването на първенството. После имахме и прекъсване поради карантина на почти целия отбор на Арда. Искам да поздравя всички треньори, които се справихме с тази тежка ситуация на работа.

Треньорската професия е такава, че зависи от доста хора около самия треньор. Най-вече около него трябва да има можещ и знаещ екип, в който екип доверието да бъде на първо място. След това състезатели, на които да успееш да им спечелиш доверието, за да могат да изпълняват изискванията и задачите, които им поставяш. И не на последно място, ръководство, което да седи зад теб. За моя радост всички тези неща ги имаме в отбора на Арда и затова в голяма част заслугата за това признание е на тези хора, за което им благодаря.

Аз имах възможността да дойда в Арда с трима мои помощници, тук намерих още двама, които се вписаха по най-добрия начин в нашия екип. Намерих добри и съвестни състезатели, и когато вече спечелиш тяхното доверие се работи много по-лесно, много по-бързо разбират задачите, които им се поставят. Разбира се, клубът има едно прекрасно ръководство. Всички тези задачи съумяхме да ги съберем много по-бързо и може би на това се дължи доброто представяне на Арда. Без да мисля, че сме направили нещо сериозно на този етап, сега обаче идва по-трудното - да задържим и надградим нашето представяне. Именно за това нещо работим в този подготвителен период, който преминава в нормален начин, при много добри условия. За да получа тази награди има и други фактори, най-вече това, че треньорите на шампиона и носителя на Купата на България са чужденци, и нямат право на участие в тази анкета. Това не трябва да се подценява.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 7


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).