Родители до Plovdiv24.bg: Защо Областният щаб отмени плувен турнир в Пловдив?

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
09:51 / 13.11.2020
2450
В редакцията на Plovdiv24.bg получихме писмо от гневни родители на подрастващи пловдивски плувци. Повод за тяхното недоволство е отменен от Областния кризисен щаб плувен турнир "Спринт", който трябваше да се проведе в събота и неделя в Пловдив.

Ето какво пишат до нашата медия родителите:

Здравейте,

Пишем ви по повод отложеното състезание по плуване - турнир "Спринт", в град Пловдив, което трябваше да се проведе на 14 и 15 ноември 2020 г.

Разбираме причините на кризисния щаб в града, но от името на повечето родители и треньори, смятаме, че басейнът е едно от най-безопасните места. В същото време същият уикенд се провежда Дефиле и Гурме в града, където ще се съберат доста хора и ще се забавляват. Предполагаме, че има и доста други събирания и мероприятия, свързани с развлечения, които не са отменени и предполагат по-голяма вероятност от заразяване, отколкото от плувния басейн, където хигиената е на високо ниво.

Считаме, че отлагането на подобни спортни мероприятия трябва да са последна мярка на кризисния щаб, тъй като спортът е това, което ни прави силни и здрави. Всички деца се подготвят за тези турнири с месеци и за тях те са изключително важни, както и за поддържане на формата им, имайки предвид и трите месеца тази година, през които не бе възможно да тренират.

С уважение:

Загрижени родители

Plovdiv24.bg ще потърси за коментар Областния кризисен щаб относно причините да се вземе решение за отлагането на въпросния турнир.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).