Пловдивчанката Вики Радева стана шампионка и в Северна Македония

Автор: Стойчо Генов
Коментари (3)
09:44 / 19.10.2020
1935
Пловдивчанката Виктория Радева стана отборна шампионка по шахмат и на Република Северна Македония, след като нейният тим МСК Център /Скопие/ зае първо място. В надпреварата участваха девет отбора, като накрая три от тях финишираха с абсолютно еднакви показатели.

Организаторите решиха и трите тима да се запишат шампиони. Отбора на МСК е абсолютен новак в надпреварата и бе сформиран като втори отбор на ШК Гамбит. В клуба обаче бе привлечена Вики Радева и тя доказа високата си класа, като не допусна нито една загуба и завърши с 3 победи и 3 ремита.

Другите два отбора - шампиони са ШК Алкалоид, в който взе участие шампионката на Румъния и ШК Гамбит, в който участва и другата българка Белослава Кръстева. Веднага след първенството за жени в Скопие се проведоха и два Опън турнира по рапид и блиц, в които взеха участие 5 гросмайстори и трима международни майстори от 6 държави.

И в двата турнира Радева, която е студентка в ПУ "Паисий Хилендарски" взе женските награди. На рапид тя бе поставена под №16 в стартовия списък и финишира на 8-мо място, а на блиц бе № 27, но зае 16-ото място в крайното класиране. Президентът на ШК Гамбит Зоран Стойчевски бе изключително доволен от представянето на Вики и й обеща титулярно място догодина в македонския отбор за участие в европейската клубна купа.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).