Нещо историческо за футбола се случи в Пловдив

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
09:41 / 29.09.2020
6417
В изминалия кръг на efbet Лига станахме свидетели на нещо невиждано. Пловдив нанесе двоен удар по София. Двата най-големи клуба от Града под тепетата удариха двата най-силни тима от София. Това стана по един и същ начин с един и същ резултат.

През уикенда Левски и ЦСКА-София загубиха по един и същи начин – пловдивските им противници поведоха с 2:0 в рамките на 6 минути.

В Коматево двата гола бяха дело на Атанас Илиев - 16-ата и 21-ата.

В неделя и на "Лаута“ също може да се говори за един и същ голмайстор, тъй като и в двата случая преди да вледи във вратата на ЦСКА, последен с топката игра защитникът на "червените“ Юрген Матей.

И двата софийски отбора намалиха от статични положения. Левски вкара от дузпа, а "армейците“ от фаул.

Историята показва, че в рамките на два поредни дни такъв двоен пловдивски удар по София не е имало. Единственият подобен, но не същият случай, е бил през сезон 1962/63, припомня "Мач телеграф". Тогава в мачове от 3 кръг Ботев (Пловдив) бие ЦСКА в София с 2:1, а Локомотив успява да се наложи над Левски в Пловдив с 3:2.

Черно-белите бият сините на 2 септември 1962 година, а двубоят между "армейците" и "канарчетата" е близо седмица по-рано - на 22 август.

41 са общо случаите, в които е имало два сблъсъка между най-големите клубове от София и Пловдив в един кръг. Цели 19 пъти столичните тимове печелят и двата мача. Най-големият си удар не нанасят в първия кръг на сезон 2009/10. Тогава Левски би Ботев (Пловдив) с 5:0 в София, а със същия резултат ЦСКА прегази Локомотив на "Лаута“.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).