Жители на пловдивско село заплашиха, че ще хвърлят камъни по камионите, които минават по главната улица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:18 / 29.10.2021
3742
Жителите на пловдивското село Караджово плашат с протест и готвят жива верига. Причината за недоволството им – тежкотоварните камиони, натоварени с чакъл, който преминават през населеното място с над 70 километра в час и създават предпоставки за инциденти. Жителите на селото се оплакват, че домовете им вече са напукани от тресенето и вибрациите от камионите, предава Нова тв.

"Преди 10 години направихме шпакловка на стените, всичко е напукано. Като минават камиони, цялата къща се тресе. Освен това търпим и шума", разказва жена, чиято къща е напукана.

В домовете на хората има и друг проблем – отвън влиза и огромно количество прах.

По главния път камионите, които минават, са повече от леките автомобили. Те прекарват строителни материали, както и житни култури.

"Единственият вариант е околовръстен път, който да спаси селото от това натоварено движение. Бях на главен път Е-80, за да проверя защо движението през селото е толкова интензивно. Нямаше причина, а оттук минават най-малко 100 тежкотоварни автомобила на ден", смята кметът на село Караджово Борислав Благоев.

"Положението е нетърпимо. Особено тази седмица е нещо страшно. Но няма как да спрем движението на тези камиони. Пътищата са за всеки. Ако се сложат легнали полицаи, ще стане още по-лошо", допълва той.

Някои от жителите на селото се заканиха даже, че ще хвърлят камъни по камионите.

"Ако трябва ще има гражданско неподчинение. Това е тормоз. Трябва самата държава да оправи проблеми - да има заобиколен път."


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).