Жители на Труд: Ще блокираме Карловско шосе, писна ни от лъжи!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
11:18 / 19.10.2016
15475
Жители на пловдивското село Труд излизат на протестно шествие в четвъртък, 20.10.2016 г. от 18:00 часа. Причината - според тях централа за производство на електроенергия от биомаса трови въздуха им.

"Поради това, че сме многократно лъгани, че дейността на централата ще се извършва без шум и миризми (вкл. серен диоксид и азотен окис ), което за съжаление не се случва, населението няма да спре да протестира до постигане на крайната цел - закриване или преместване на централата далеч от село Труд.

Ние считаме, че мястото на подобни инсталации не е в задните дворове на хората, защото те не са безвредни за здравето (базирано на не една лекарска констатация), излъчват неприятни миризми и не са безшумни, както се твърди. За пореден път заявяваме, че всички тези факти увреждат хората и здравето им в цялото село", казват те в нарочна декларация. В нея е записано, че утре те ще блокират Карловско шосе.


Виж коментарите (4)
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).