Жители на Сопот ще блокират Подбалканския път

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:02 / 26.05.2015
926
Жителите на Сопот ще блокират в 12 часа Подбалканския път в знак на протест заради протакането на отпускане на безлихвен заем от държавата. 

Това съобщи Манол Атанасов, председател на Инициативния комитет на стачкуващите. Днес изтичат двете седмици отсрочка, които бяха дадени на общината преди да се проведе търг за имуществото и поради неразплатени задължения. 

Частният съдебен изпълнител влиза в Общината в 10.30 часа. От ръководството на общината съобщиха късно снощи, че ще му съдействат за достъп до администрацията във връзка с разпродажбата на общинско имущество по предварителен списък, в това число и компютри. 

Целта е да бъде покрит дългът на общината към фирмата-изпълнител на проекта за изграждане на пречиствателната станция, финансиран по ОП "Околна среда". Няма да бъде възпрепятстван по никакъв начин търга, тъй като това на практика води до нарушаване на редица закони. 

Цялата информация, която се съдържа в компютрите, които са в списъка за разпродажба, е била архивирана снощи и качена на външни носители. Те ще бъдат предадена за съхранение в трезора на банката, която обслужва Общината. 

След приключване на разпродажбата на имуществото вечерта информацията ще бъде върната отново на останалите компютри. Администрацията на община Сопот няма да работи с граждани само днес.

Протестът на гражданите на Сопот не се отлага. Хората изразяват недоволството си от мудността на държавата и бавенето на обещания от Министерството на финансите безлихвен заем, с който да бъде разрешен проблемът.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село
Шофьор: Живея втори живот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).