Запознават всички педагози в Чепеларе с видовете наркотици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:11 / 27.10.2010
1150
Във връзка с реализирането на работна карта за обща и индивидуална превенция на употребата и разпространението на наркотични вещества на територията на община Чепеларе между РУП - Чепеларе, община Чепеларе, Местната комисия по обществен ред и сигурност (МКОРС) и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН), вчера и днес се провежда обучение на всички педагози в града.

Със съдействието на секретаря на МКОРС в Чепеларе г-н Атанас Мерджанов, началника на сектор "БОП" - Смолян инспектор Михаил Калфов и младши експерт Деница Иванова от РИОКОЗ - Смолян всички учители в гр. Чепеларе ще имат възможност да получат повече информация за видовете наркотици, тяхното въздействие върху човешкия организъм, основните признаци за разпознаване на наркоупотребяващи, както и вариантите за взаимодействие между педагогическите съвети органите на МВР. Инспектор Калфов ще запознае педагозите с видовете наркотици, като ще онагледи информацията с мостри на марихуана, амфетамини, хероин и др. наркотични вещества, за да могат учителите да ги разпознават, ако попаднат на тях. Деница Иванова от РИОКОЗ - Смолян ще представи как употребата на наркотични вещества се отразява върху физическото състояние и поведението на младите хора, употребяващи наркотици. Целта на обучението е педагозите да могат активно да се включат в превенцията на употребата и разпространението на наркотични вещества на територията на община Чепеларе.

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).