Започва строежът на нова детска ясла в Марково

Автор: Силвия Станева
Коментари (0)
19:42 / 21.02.2023
2533
С празнична церемония започна строителството на нова детска ясла в село Марково. Начало на дейностите даде кметът на община "Родопи“ Павел Михайлов заедно с кмета на селото Десислава Терзиева. Официални гости на тържеството бяха заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев, общинските съветници от Марково Ангел Рахов и Георги Кръстев, управителят на фирмата-изпълнител Светлозар Вълков,  десетки благодарни жители на село Марково. На тържеството присъстваха и част от многото дарители, подпомогнали със  сумата от  100 хиляди лева строителството. Останалите средства от 200 хиляди лева са отпуснати от бюджета на общината.

"Марково е най-бързо растящото населено място. Само за миналата година в селото са се родили над 40 бебета, което го поставя на първо място в общината по брой на новородените. Затова има необходимост да се строят ясли и детски градини и ние, като ръководство трябва да провеждаме далновидна социална политика, за да отговорим на очакванията на хората“, каза кметът Павел Михайлов. Той посочи, че в бюджета за тази година се предвиждат средства за саниране на сградата на детска градина "Веселушка“, изграждане на детска кухня и строителство на нова детска площадка. Община "Родопи“ има и проект за близо 2 млн. лева за ново крило на детската градина.

Кметът на  Марково Десислава Терзиева определи деня като  "специален“ за селото и благодари на всички, които се включиха в реализацията на този проект.

"Ще продължим да даваме всичко от себе си в името на облагородяването на Марково и за доброто бъдеще на нашите деца“, приветства Десислава Терзиева.

Строителството на  нова детска ясла е чакано години наред от жителите на Марково и екипа на ДГ "Веселушка“. Затова, с усмивка и благодарност малките възпитаници на детското заведение връчиха специален орден- звезда "Щедро сърце“ на кмета на община "Родопи“ Павел Михайлов, на кмета на селото Десислава Терзиева и на всички дарители.

Oчаква се новата детска ясла да бъде готова до началото на новата учебна година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).