Започнаха стъпки за връщане на повече от 1 млн. лв., платени от предишното управление на чужда фирма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:16 / 29.04.2011
2531
Временно изпълняващият длъжността кмет на Садово Паскал Станков трябва да предприеме стъпки за връщане на повече от 1 милион лева, платени на немска фирма от Общината по време на отстранения заради съдебно дело предишен градоначалник по проект за изготвяне на техническа документация за пречиствателна станция на 4 села.
"На практика на общинската сесия днес местните старейшини възложихме на Станков да започне процедура по съдебно дело срещу немската фирма", обясни общинският съветник от ГЕРБ Димитър Лулчев, който е и общински ръководител на ГЕРБ Садово.

Проектът е стартирал през 2009-та година и по него е трябвало да се изготвят проект и чертежи за пречиствателна станция и канализация на Катуница, Поповица, Садово и Чешнигирово. Обществената поръчка е спечелена от немската фирма. През 2010-та обаче, когато кметът Марин Йосифов е отстранен от поста си заради разследване и мястото му като временно изпълняващ длъжността кмет заема Паскал Станков от ГЕРБ, се оказва, че Община Садово е издала платежни документи за около 1 045 000 лева на немските проектанти, а годни проекти не са представени в Общината от изпълнителя.

Преди месец на пресконференция в Пловдив общинските съветници от ГЕРБ Садово заявиха, че парите са плащани по банкова сметка на фирмата, посочена в Договора. Но след като група от местния парламент е посетила на място в град Хале проектантите, са им били показани документи, от които е видно, че по сметката им има друг превод. Оказало се е още, че има две сметки.

Димитър Лулчев припомни, че под всички документи стои подписа на отстранения кмет Марин Йсиофов и че по случая е подаден сигнал в Прокуратата в Пловдив. Междувременно Община Садово ще търси по съдебен ред цялата сума, платена на немската фирма, както и неустойки за неизпълнение на Договора.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
В Брезово за пръв път от години насам ще празнуват с шествие 24 м...
НЧ "Родолюбие" – Асеновград бе официално открито с оперен концерт...
Цвета Караянчева в Раковски: Политика се прави със сърце и лице, ...
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).