Започна конференция в областта на превенцията на асоциалното поведение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:39 / 03.10.2013
2074
Кметът на Асеновград даде старт на научно-практическата конференция в областта на превенцията на асоциалното поведение. Караиванов се обърна към участниците в конференцията с думите, че присъствието им на този форум ще допринесе за постигане на по-добри резултати в работата за превенция на асоциалното поведение на деца и младежи, защото обмяната на опит е най-подходящият начин за намиране на нови методи и техники в тази област. 

Той отбеляза още, че целевата група, с която работят експертите от местните комисии, е многопластова, взискателна и високо рискова по отношение на обществения ред, здравето и сигурността на децата. 

След д-р Емил Караиванов към участниците на националната среща се обърна и зам.-кметът на Асеновград Мария Вълканова. Тя акцентира на работата на местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Вълканова отбеляза и доброто взаимодействие на местната комисия с Централната комисия и други институции на местно и национално ниво.

Първата презентация на конференцията бе на Константин Томанов-секретар на ЦКБППМН към Министерски съвет, на тема "Насилие, трафик и сексуална експлоатация".

Следващите два дни предстои да се разгледат още сериозни тема като "Насилието в детско-юношеска възраст" с модератор проф. Стаматов, "Значение на сексуалното възпитание за превенция на сексуалните престъпления" - модератори д-р Златко Илиев и д-р Спасов, "Административни практики" - модератор проф. Хрусанова.

Участниците в конференцията, както и модераторите, получиха сборник "Класика и иновации в превенцията на асоциалното поведение на малолетни и непълнолетни деца", издаден специално за националния форум.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
333 лева за едно питие в Родопите? Сервитьор успя да постигне меч...
Хиляди глобени шофьори в Пловдив
Млад мъж от пловдивско село направи голяма глупост няколко часа, ...
Сигнал: Старици тормозят "пришълци" в село
Изграждат път до природни феномени в Родопите
Безплатно кино под открито небе в Асеновград


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).