Започна аварийно кърпене на дупките в Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:23 / 19.03.2013
1719
От няколко дни започнаха кърпежи по улиците на Асеновград. След зимния период се отвориха изключително много дупки по уличните настилки на общинската пътна мрежа. Предвидени са да се запълнят над 1500 кв.м. Зам.-кметът Манол Генов коментира информация от социалните мрежи, като каза, че се разпространяват безумни тези за това, че аварийно в Асеновград никога не се е кърпело. Той представи на журналисти договори от 2009 г. и 2010 г. за извършването на такива ремонтни дейности. Генов допълни, че винаги аварийно е имало изкърпване по асфалтовата настилка и по тротоарите. Той каза още: 

"Това което сме предвидили, е в размер на 50 000 лв. Ако има някакви съмнения от някого по отношение на процедурите по обществените поръчки, сумата, до която можем да направим директни възлагания, е до 66 хил.лв. при направена справка със Закона за обществените поръчки. Който иска може да го погледне".

Идеята на ръководството на общината е да се ликвидират неудобствата у гражданите, у водачите на моторни превозни средства и у пешеходците с това изкърпване. Освен изкърпване е предвидено и повдигане и сваляне на шахти, които са в плачевно състояние в следствие на това, че са крадени капаци, минавало се е върху гривните от автомобили и тези шахти са компрометирани. Всеки момент ще започне и процедура по текущи ремонти в града и селата. Зам.-кметът обоснова мнението си, че тези ремонти са точно навременни, имайки предвид договорите от 2009 и 2010 г., когато тези текущи ремонти са почвани едва юли, август и дори септември месец. 

Публичната общинска инфраструктура във вид на улици и тротоари е голяма. Асеновград има над 100 км. улици. Стремежът на общинското ръководство с това изкърпване е да се ликвидира неудобството сред гражданите и най-вече сред водачите на МПС-та, било таксиметрови превози, било автобусен транспорт. Ремонтните дейности се извършват във всички квартали на града, където е преценено, че е най-наложително. За пръв път в ромската махала ще се изкърпват дупки от години насам.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Задържаха мъж и жена в Пловдивско
Завод за олио вече отиде в историята, ЧСИ смъкна цената за вторат...
Отново на тезгяха - продават емблематичен хотел в Пловдивско
Огнен ад до Пловдив, откриха следи от коктейл "Молотов"
Няма пари за нов мост край Калояново
Жителите на Лъки към Цвета Караянчева: Асфалт не се яде, ама без ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).