Заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев откри Празника на Розата в с.Розино

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:50 / 27.06.2015
2831
Днес в Розино официално бе открит Празникът на Розата в селото от Антон Минев зам.-кмет на Община Карлово.

В приветствието си към жителите и гостите той каза, че розата е символ на нашия регион и олицетворение на едно от богатствата, които притежава страната ни. Поздрави всички розопроизводители, като им пожела да разширяват масивите за отглеждане на маслодайна роза и да успяват да съхраняват все така тази традиция. Зам.-кметът пожела здраве и добро настроение на празника и отбеляза: "Един от основните приоритети за кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов е да се реализират изготвените работни проекти за водния цикъл на с.Розино, подобряване на инфраструктурата, както и изграждането на още детски и спортни площадки, физкултурен салон и нова детска градина. Това ще се осъществи в следващия програмен период, който е до 2020 година по Оперативни програми "Развитие на селските райони" и "Региони в растеж".

Поздрав отправи и кметът на Розино Димитър Петров. Празничната програма започна с изпълнения на мажоретен състав при ОУ "Христо Г. Данов", музикален поздрав от децата на Розино и самодейци от НЧ "Звездица". Всички присъстващи аплодираха малчуганите от танцовите групи в селото, които показаха своите умения в народните, турските и ромските танци.

Официални гости на мероприятието бяха още Максим Петров аташе на Посолството на Руската Федерация, секретарят на Община Карлово Стефан Стефанов и кметове на населени места от общината.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив
Мъж отглежда банани в село до Пловдив
Чисто нова улица в пловдивско село


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).