Зачестяват кражбите на селскостопанска продукция в Пловдивско

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:05 / 06.11.2004
1085
В края на октомври и началото на ноември силно зачестиха селскостопанските престъпления – кражби и унищожаване на продукция. Само от началото на месеца на територията на РДВР-Пловдив са регистрирани две кражби – 35 тона арпа край гр. Съединение на стойност 15 750 лв. и на около 400 кг. царевица от землището на с. Соколица (Карловско). От последното село само преди седмица бяха откраднати 4000 розови корена от градина, стопанисвана от софийска фирма.
В края на октомври от частна градина край с. Дълго поле са били обрани 350 кг. камби, за което престъпление не се знае нито от кого, нито кога е извършено. Преди около две седмици бяха заловени седем души от гр. Баня в момент на кражба на картофи в землището на с. Войнягово (Карловско).
Времето е удобно за подобни кражби поради застоя в работата по землищата на селата. За повечето не може да се определи дори точния ден на извършване. Освен това липсата на хора и пазачи извън селата довежда до кражби в особено големи размери.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).