За пръв път язовир "Доспат" бива замърсяван с нефтопродукти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:21 / 30.04.2011
1899
За пръв път в историята си язовир "Доспат" бива замърсен с нафта, каза директорът на Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Красимир Шотаров.

Той отбеляза, че и за пръв път екипи на пожарната участват в подобна акция, тъй като подобно замърсяване възниква за пръв път в Южна България, тъй като това е характерно за морето и река Дунав. Комисарят обясни, че пожарната е реагирала адекватно, но в първия момент, когато е получено съобщението служителите са били притеснени, тъй като не са участвали до сега в подобни акции.

"Отново доказахме, че нашите модерни автомобили и нова техника са достатъчни за първа реакция, която се оказа доста навременна, посочи комисар Шотаров и отбеляза, че това е ново произшествие, на което в бъдеще ще се обърнем по-сериозно внимание, за да се повишат възможностите и уменията за по-бързо справяне. Петното, образувано при язовирната стена в момента е обградено с абсорбиращи ленти, а замърсената вода се изпомпва. Замърсяването в североизточната част на язовира от 70кв.м. вече е ликвидирано. От второто петно голяма част е ликвидирано, като остават около 1500кв.м.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив
Пожар изпепели къща край Пловдив, организират разчистване


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).