Язовир "Ивайловград" прелива

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:28 / 19.01.2013
2844
От тази сутрин прелива язовир "Ивайловград". Това съобщи Атанаска Тунтова, директор на Басейнова дирекция Източно-Беломорски район. Няма опасности за околните населени места, уточни Тунтова, тъй като коритото на реката е достатъчно широко, за да поеме повече вода. Откакто вчера бе обявена опасността от падането на обилни валежи в областта, Басейнова дирекция има 24-часово дежурство и следи непрекъснато обстановката. 

Информацията се подава на Министерството на околната среда и водите. От снощи дъждът е спрял и обстановката е нормализирана, каза Тунтова. Все още са повишени нивата на реките и язовирите, вследствие от тези обилни снеговалежи. От снощи е спряло преливането на язовир Златоград.

Обстановката се успокоява. С около 20 см се е покачило нивото на река Тунджа при Елхово. По думите на Тунтова, това е една уязвима част на територията на Източно-Беломорски район. Всички останали реки са сравнително спокойни, в това число и река Марица. Няма притеснения на този етап. 

"Язовирите също се следят. Има еди-два язовира във по-високите райони в северната част на района, които са с обем около 80 %, което е далеч от високите нива. Само Неделино и Златоград бяха единствените места с по-критично състояние, но засега ситуацията е овладяна", добави Тунтова.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).