Възпитаник на Строителния техникум се самоуби заради софиянка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
12:07 / 27.08.2012
14165
Перущица е в шок от петък, когато едно от най-кротките и примерни момчета в градчето се самоуби заради приятелката си. 19-годишният Деян Витанов не можел да прежали хубавицата Бетина от София, в която бил дълбоко влюбен. Наскоро момичето му заявило, че заминава за Англия и още тогава Деян изпаднал в депресия. Отказвал да учи и си развалил успеха точно в края на учебната година. Снимка на софиянката била намерена до трупа на скочилия от 100-метровия най-висок на Балканите виадукт "Рибни вир" на магистрала "Хемус".

Тялото на младежа било открито случайно в петък сутринта. Самият той бил видян за последно в Перущица в сряда. Заедно с майка си Даниела отивали към автобусната спирка, за да пътуват към Пловдив. Ден по-късно - в четвъртък сутринта, Деян отново излязъл от дома си, като заявил, че отива на работа в Пловдив. Оттогава младежът бил в неизвестност. Никой от близките му не заподозрял дори за секунда какво е намислил да стори Деян. 

"Звъняхме му непрекъснато по телефона, но все даваше, че е извън обхват. До тази сутрин... Явно тогава го е включил", предположи съкрушената майка. Деян бил единственото им дете и родителите давали мило и драго да го изучат и възпитат. Завършил Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Пловдив, където с прегазения в Катуница Ангел Петров били съученици. Имал красив абитуриентски бал, разказаха комшии.

Искал да учи висше в Университета по строителство, архитектура и градоустройство и цяла учебна година посещавал частни уроци по математика. Когато обаче Бетина му заявила, че заминава да учи в Англия, животът на Деян се променил.

Младежът отказал да посещава частните уроци и дори си развалил успеха точно преди да завърши. Затова с родителите му решили това лято да не кандидатства, а да опита на следващото. Преди около месец Деян попаднал на обява за работа в пловдивска фирма за дограма и щори. Кандидатствал и го назначили. Когато майка му го видяла за последно в четвъртък сутринта, той й обяснил, че отива на работа. Вечерта обаче не се прибрал вкъщи и родителите се притеснили.

Деян бил много кротък като дете, никога не бил бягал от дома си и бил отличник. Когато пораснал, не променил навиците си. Не обичал да ходи по барове и дискотеки. Вместо това четял много. Имал няколко приятели в Перущица, с които заедно излизали на кафе или се събирали по домовете си, разказва майката Даниела. Деян не се прибрал и през нощта и майка му се притеснила много. На сутринта, часове преди да разбере, че едничкото й дете е посегнало на живота си, тя се обадила в пловдивската фирма и научила, че в четвъртък Деян не е отишъл на работа.

"Предполагам, че не е самоубийство. Той обичаше да пътува на стоп и сигурно така е стигнал до магистралата. Но да скочи сам, просто не го вярвам. Вероятно някой му е помогнал. Сигурно някой го е бутнал", мълвеше Даниела. Родителите му научили за смъртта на единствения си син от полицаи в петък следобед. Патрулка от районното управление в Стамболийски отишла до дома им и униформените им съобщили трагичната вест.

В този момент бащата Петър замахнал с все сила към прозорец наблизо и разрязал почти цялата си ръка до лакътя. "С линейка ги откараха нанякъде. Имаше и полицейска кола пред тях. Страшна трагедия. Толкова добро момче да си отиде така нелепо", редяха потресените комшии. 

На 9 септември Деян щял да празнува 20-тия си рожден ден. Докато учел в строителния техникум, той мечтаел да стане писател или журналист. Писането му се отдавало и младежът творял предимно на английски език. Пишел и на български, като дори наскоро си направил проект за фентъзи роман.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (23)
Още новини от Регионални новини:
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).