Все повече турци посещавали Бачковския манастир

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
14:02 / 13.01.2015
2193
Увеличил се е потокът на турски туристи към Бачковския манастир. Това съобщи архимандрит Симон, игумен на манастира. 

"Тази година се забелязва оживление на турски туристи в манастира, особено в дните петък, събота и неделя. Това се дължи на увеличението на потока от турски туристи към комплекса Пампорово заради факта, че някои от големите хотели там вече са собственост на турски бизнесмени", каза Симон.

Засега турските туристи посещават манастира само от любопитство, но манастирската управа е решена да проучи техния интерес и да ги задържи трайно.

Обмисля се изграждането на винарска изба на територията на манастирския комплекс, в която да се предлагат за дегустация манастирски вина. По този начин в манастира ще бъдат привлечени и любители на винения туризъм, смята архимандрит Симон.

"Бачковският манастир е първият в страната, който активно участва във всички туристически договаряния - национални и международни, проведени в страната ни от месец април 2014 година досега. 

В края на февруари ще участва в още две борси. Това е първият манастир, който има рекламен отдел и който представя възможностите на обителта с мултимедия", похвали се Симон. 

"По този начин обират овациите големи и малки туроператори, които определено насочват дестинациите към Бачковския манастир", каза архимандрит Симон.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (4)
Още новини от Регионални новини:
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...
Най-вкусното събитие у нас се открива днес недалеч от Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).