Вижте Царицата на розата за 2012 г.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:13 / 28.05.2012
2414
Празникът на Розата започна сутринта в розовите градини край кв. Сушица. Там с много народни песни и хора, изпълнени от самодейни състави, бе посрещната Царицата на розата, тя отправи своите пожелания за здраве и благоденствие към всички жители и гости на Карлово. По-късно на площад "20-ти юли" за първи път Царицата на розата бе тържествено въведена от самодейния колектив на с. Климент с ръководител Мано Манов. 

Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи на Царицата преходната златна роза, изработена от двадесет и четири каратово злато. В своето обръщение Кметът каза: "По време на кризи и войни предците ни не са спирали да отглеждат маслодайното растение, затова ние днес почитаме и се прекланяме пред техния труд". Богатата фолклорна програма на ансамбъл "Тракия" и ансамбъл "Розова долина" при НЧ "Васил Левски - 1861 г." зарадва всички присъстващи.

В Исторически музей Карлово бе демонстрирано розоварене и дегустация на продукти от маслодайна роза. Вечерта завърши с празничен концерт, в който участваха Деси Добрева, Тени Омеде, балет Дивас крю и рок изпълнители, които изпълниха песни от цял свят посветени на розата.

Празникът бе едно незабравимо изживяване за всички жители и гости на Карлово. Туристически групи от цялата страна и чужбина посетиха нашия град и останаха очаровани от неговата красота и запазени традиции, от българския фолклор и песните, които прославят най- ценното злато в нашия край - маслодайната роза.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Полицейският участък в община до Пловдив се сдоби с нов автомобил...
Дрогиран от Първомай се прости с мерцедеса си
Откриха градски плаж в Асеновград, вижте какви ще са цените
Янко Радунчев, 17 РИК: Грешките ще са заради неотчетен машинен во...
В едно от наводнените карловски села хората не искат да гласуват
Музеят на авиацията в Крумово организира специален ден на бащата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).