Важна информация за движението по пътя Асеновград - Кърджали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:08 / 22.10.2021
2036
Днес следобед се проведе среща между заместник-кметът по строителството в асеновградска община инженер Стоян Димитров и представители на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), относно работата по рехабилитацията на пътя Асеновград - Кърджали. В тази връзка, от градската управа съобщават, че ремонтът по отсечката между селата Тополово и Новаково приключи. Участъкът е достъпен за движение на моторни превозни средства (МПС).

Относно споменатата асфалтирана отсечка пък се призовават водачите да се движат с повишено внимание и ниска скорост, с цел да се избегне възникването на пътни инциденти, както и застрашаване живота и здравето на пътуващите по трасето. Хоризонталната и вертикална маркировка ще бъде направена след поставяне на финалния пласт асфалт. Същият ще бъде положен, след като бъде асфалтирано цялото трасе - до края при границата на община Асеновград, в посока Кърджали.

Продължава и работата между Новаково и Жълт камък, в който участък пътят е затворен за преминаване. В Червен и Долнослав предстои подмяна на водопровод, като в първото село такъв ще бъде положен до самия му център. Междувременно, алпинисти започнаха обрушване на скали и поставяне на мрежа между село Новаково и асеновградското землище. В тази връзка, от община Асеновград апелират шофьорите да не пътуват в посочения участък.

До края на днешния ден (22.10.21 г.), утре (23.10.21 г.) и в понеделник (25.10.21 г.) ще се полага асфалтова настилка в село Тополово. Там ремонтните дейности няма да блокират движението на МПС поради по-широкия габарит на пътя. Асфалтирането в отсечката ще се извършва на две отделни ленти. Преминаващите ще бъдат пропускани поетапно в едното платно. В отсечката между Мулдава и кръстовището за Мулдавски манастир "Света Петка" движението също се осъществява в едната лента, тъй като там се изпълнява изграждане на подпорни стени. Община Асеновград призовава шофьорите да се съобразяват с упътванията на хората, които изпълняват пропускателния режим и благодари за търпението и толерантността.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).