В Белащица режат масово дървета, пречели за изграждането на тротоари

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
17:30 / 23.10.2021
4028
“Безчинство! В село Белащица режат масово дървета - пречели за изграждане на тротоари". За това сигнализира в Plovdiv24.bg Неделчо Радевски, жител на селото. По думите му, на ул. Васил Левски, от номер 20 до края на следващата пресечка са били отрязани три череши, на по 30-40 години, една слива – на същите години, орехово дърво – на 7-8 години и още много райски ябълки и други дървета. Кметът на селото е казал, че тези дейности се извършват от община Родопи, тъй като теренът е общински. Причината - ще започва асфалтиране на участъка и изграждане на тротоар. Но повече той не знае.

Неделчо Радевски разказа, че този същият участък е бил ремонтиран от самите жители на селото със собствени средства – те са били положили бетон и са изградили тротоари. По-разбит е съседният участък, който е на чакъл и зеят дупки.

Според жителите на селото най-вероятно с това се цели усвояването на някакви средства. Поради тази причина хората се готвят да подадат сигнал към прокуратурата.

“Извършват се своеволия, това е безчиство!", каза още Радевски.

Свързахме се с кмета на община "Родопи" Павел Михайлов, който заяви, че от вчера там действително започва ремонт и асфалтиране на старата улица и изграждане на нови тротоари. Проектът е стар, по фонд"Земеделие". Предвижда се бордюрите, които са изградени на места от хората да бъдат запазени, а поставеният бетон ще служи за основа при полагането на асфалт.

"Но за отрязаните дървета чувам от вас", каза кметът.

Той обеща да изпрати служители от отдел "Екология", които да проверят какво точно се случва.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).