В Асеновградско ремонтират пътища за по-добра връзка с други общини

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:38 / 03.03.2010
2017
Договор за финансиране на проект за рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа подписа вчера кметът на община Асеновград Христо Грудев в Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Договорът е по схема BG161РО001/2.1.-02/2007 - „Подкрепа за устойчиво и интегрирано местно развитие чрез рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа".

Пътят свързва селата Конуш - Богданица и Жълти камък - Три могили и е на обща стойност 4 990 000 лева. Първият лот - Богданица - Конуш /3,5 км/ е част от пътя Избегли - Конуш - Поповица, като от страна на община Садово той е ремонтиран. Довършването на отсечката в община Асеновград ще съкрати чувствително пътя между двете общини.

Вторият лот Узуново - Жълт камък е с разстояние почти 3 км. Ще се извърши цялостна реконструкция на отсечката до Жълт камък, с което ще се нормализира транспортната схема.
От страна на община Асеновград е депозирана декларация, че този проект или част от него не е финансиран от други източници.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Петото дете на Чаплин: Човекът от екрана е някой различен от баща...
Любопитно: Колко са минералните бани по пътя на Родопската теснол...
Отвориха "Голямоконарско шосе" след тежката катастрофа с камион и...
Кметът на Садово: Ударихме дъното с Корнелия Нинова! Целият неин ...
Полицейският участък в община до Пловдив се сдоби с нов автомобил...
Дрогиран от Първомай се прости с мерцедеса си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).