В Асеновград отбелязват Успение на Пресвета Богородица

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:56 / 14.08.2012
2868
Един от най-големите християнски празници Успение на Пресвета Богородица ще бъде отбелязан в съвместна инициатива на архиерейското наместничество и община Асеновград.

На 15 август, когато в 19.00 часа ще забият тържествено камбаните на всички църкви в града, на площад "Акад. Николай Хайтов" деца от Асеновград ще прочетат "Отче наш". Кметът д-р Емил Караиванов и архиерейският наместник отец Йордан Георгиев ще поздравят съгражданите си със светлия ден. Вярата в нас - извор на добродетели, под този знак ще премине 15 август в Асеновград. 

"Целта ни е заедно да съпреживеем този празник и отдадем дължимото на Божията майка. Идеята е празникът да стане традиционен и всяка година Асеновград на голяма Богородица да прави Богородични тържества, след като градът ни е естествен център на почитта към Божията майка", казва кметът на общината д-р Емил Караиванов.

Вечерта ще продължи с празничен концерт на детски и градски фолклорни състави, младежка площадна дискотека и празнична заря. 

В същия час мюсюлманската общност на Асеновград също ще празнува.

"Братството не признава граници" - под този девиз за първи път през Асеновград ще премине "Конвой Берекет", организиран от община Байрампаша на Република Турция.

Инициативата се прави за осма поредна година, а домакин ще е квартал Долни Воден. Ние имаме общ път за мир, имаме общо минало и култура, затова държим да споделим изобилието на месец Рамазан с балканска география в девет балкански държави. Затова ще организираме софра за Ифтар/ вечерна софра за освобождаване от дневния Рамазан/, се казва в официалното писмо до община Асеновград от кметът на община Байрампаша Атила Айдънер.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
15.08.2022 Знаменателна находка на Перперикон
15.08.2012 Над 11 000 пловдивчанки носят името Мария
15.08.2012 Днес Асеновград отбелязва Успение Богородично
15.08.2012 Архиерейска света литургия в храм "Успение Богородично" в Пловдив
15.08.2012 Днес празнуваме Голяма Богородица
Още новини от Регионални новини:
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).