Успокоиха за пожара над Югово

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:01 / 18.08.2021
3959
Пожарът над селата Югово и Нареченски бани към момента не застрашава населените места в района. Няма място за паника или притеснение. Това докладва пред община Асеновград кметът на Нареченски бани Димитър Бакалски. Той самият е част от доброволците, които няколко дни подред се качват на 900 метра високо в планината, за да помогнат на огнеборците.

Бакалски информира, че на посещение в Нареченски бани е бил и главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Той се е запознал със ситуацията, като също е достигнал до мястото на пожара, а след наблюдението и връщането си обратно в населеното място е поздравил ръководството за отличната организация.

Припомняме, че кметът на Асеновград Христо Грудев се срещна с Димитър Бакалски още преди няколко дни. Той се запозна в детайли с информацията за развитието на пожара и противопожарните действия. Доктор Грудев увери, че община Асеновград е в готовност да оказва помощ в случай на необходимост и ще се поддържа непрекъсната кореспонденция. Освен това, повече 30 доброволци от цялата страна, сред които и от Доброволно формирование "Асеневци“ се включват ежедневно в гасенето на пламъците. Във вчерашния ден, освен от Асеновград, са се включили и хора от Стара Загора, Хасково и Пазарджик. Групите от доброволци се състои от по петима души, като всяка от тях си има ръководител (водач), който да координира и контролира дейността им.

Виж коментарите (0)

Още по темата (675):
01.10.2021 Спасители си взеха чао с морето по интересен начин
30.09.2021 Днес е последният ден, в който можем да влезем в морето на охраняем
плаж
29.09.2021 Странният кемпер си стои на наказателния паркинг в Созопол
26.09.2021 Сигнал от днес: Този Слънчев бряг е по-хубав от юлския!
25.09.2021 Утре казваме чао на морето
22.09.2021 Изобщо не си е отишло, лятото се завръща с пълна сила
Още новини от Регионални новини:
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).