Уникално лятно кино ще има в Стамболийски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:56 / 29.10.2021
1804
Сагата с връщането на собствеността върху лятното кино в Стамболийски започва още през 2017 година и завърши в полза на  жителите на общината. Киното дълги години бе в ръцете на частна фирма, чиито собственици не само не развиваха никаква дейност тук, но не плащаха данъци и оставиха имота да пустее и да се превърне в джунгла.

При това положение Общината с право инициира правни процедури, които завършиха в полза връщане на собствеността на първият собственик, а именно Община Стамболийски и нейните жители. Веднага след това кметът Георги Мараджиев обяви, че мястото отново ще бъде лятно кино.

"И това обещание ще бъде изпълнено, защото киното беше включено в големия проект за ремонт на общинския център заедно с читалището и площада пред него, а преди броени дни тук започнаха строително-ремонтните дейности. След това тук ще може да се прожектират отново филми, а също да се провеждат концерти, театрални спектакли и други дейности, свързани с културата и изкуството.  

Скоро ще се радваме на още една нова придобивка - кино на открито в Стамболийски, такова, каквото го помним от преди да бъде оставено да се руши повече от 20 години“, каза кметът на общината Георги Мараджиев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).