Ученици засаждаха дървета в Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:51 / 23.04.2022
1224
Община Асеновград проведе акция за засаждане на дървета. Кампанията бе инициирана от Отдел "Екология и околна среда“ и се състоя съвместно с ученици от СУ "Свети Свети Кирил и Методий“, ПГ "Цар Иван Асен ІІ", ПГ "Свети Патриарх Евтимий" и ПГ по ХВТ "Свети Димитрий Солунски" в града. Повода за провеждане на инициативата е Международният ден на Земята, който традиционно се отбелязва на 22-ри април.

Началото на кампанията бе дадено със засаждане на два броя дървета Кълбовидна каталпа - декоративен вид, подходящ за градска среда. Общо засадените такива днес са 20. Местата, на които се реализира идеята, са няколко: пред и зад Туристическия информационен център (от двете страни на паметника на Николай Хайтов и край реката), както и в зеленото пространство в близост до НЧ "Родолюбие“. Други пет броя липа ще бъдат засадени в квартал "Долни Воден".

Целта на акцията е екологичен принос за Асеновград, както и възпитателен и социален ефект за децата. Учениците, от своя страна, бяха много ентусиазирани и щастливи, че ще допринесат за красотата и чистия въздух в града, като засадят дръвчета. Младите хора призоваха всички граждани да последват техния пример.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).