Търсят пари за Колонадата в Хисаря

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:27 / 05.06.2012
1361
Община Хисаря започва кампания за набиране на средства за възстановяване на стенописите върху Колонадата в града. Туристическият обект представлява копие на римска колонада. Част от стенописите се намират на купола над чешмата с минерална вода. Горещата течност освен, че e една от най-вкусните минерални води, е известна и с лечебните си свойства. В града всеки ден пристигат десетки туристи от цялата страна, които наливат минерална вода, за да я отнесат в домовете си. Тя е и полезна, защото лекува стомашно-чревни и бъбречни заболявания. Курортът е популярен и със своите СПА центрове, в които минералната вода намира широко приложение.

"Стартът на кампанията за събиране на средства за възстановяване на стенописите на Колонадата ще бъде даден на 8 юни, когато започват празниците на града.", съобщи кметът на град Хисаря инж. Пенка Ганева.

По време на празниците на града, които започват на 8-ми и продължават до 17 юни, местната управа е предвидила различни културни, спортни и развлекателни събития.
В рамките на празниците ще се проведе Балкански шампионат по фолклор "Жива вода", който ще продължи от 8-ми до 11 юни.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Акция на ГДБОП в област Пловдив
Пожар изпепели къща край Пловдив, организират разчистване
С вкусни традиционни за региона мекици посрещнаха Цвета Караянчев...
Турски ТИР и два автомобила се удариха на АМ "Тракия" до Пазарджи...
Набират средства за ученичката, блъсната от млада шофьорка в Сопо...
Брутално задръстване на входа на Пловдив, колите са буквално спре...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).