Тотю Младенов ще открие спешното отделение към МБАЛ Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:05 / 20.12.2010
1754
Отделението се намира в сградата на местната болница и се изгради по проект "Красива България". Това съобщи кметът на общината д-р Христо Грудев. Официалното откриване ще се състои на 28 декември 2010 година в 9,00 часа. Проектът е изпълнен в рамките на 151 000 лева /с ДДС/, като финансирането се поема по равно от МТСП и община Асеновград. Отделението ще обхваща целия първи етаж със сега съществуващото спешно звено. То е изградено съгласно всички изисквания и стандарти за здравно отделение на Европейския съюз, включително и с шокова зала, уточни д-р Грудев.

До момента обслужването на пациенти, транспортирани от Бърза и неотложна помощ се извършваше за сметка на болницата. От 2007 г. без Спешно отделение болниците не могат да ползват средства за специализираните звена, каза още кметът. Помещенията са ремонтирани за 3 месеца, което е с около 2 месеца под регламентираното в договора време, а обзавеждането е от самата болница.

МБАЛ Асеновград е една от малкото в сраната, която се самоиздържа и стои добре на здравния пазар, коментира д-р Грудев. Оказваната в нея медицинска помощ е на нивото на областна и университетска болница, което е над средното за страната.

Община Асеновград очаква окончателните критерии за кандидатстване по проект "Красива България" за 2011 година. В тази връзка се работи по проект за оборудване с медицинска апаратура и реконструкция на сградата на болницата.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Отново на тезгяха - продават емблематичен хотел в Пловдивско
Огнен ад до Пловдив, откриха следи от коктейл "Молотов"
Няма пари за нов мост край Калояново
Жителите на Лъки към Цвета Караянчева: Асфалт не се яде, ама без ...
Единственото населено място в община на 22 км от Пловдив въведе р...
Градушка помля реколта в Пловдивска област, ракетите не помогнаха...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).