Съветниците гласуваха Костадин Яков да остане председател на ОбС Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:23 / 21.04.2011
877
С тайно гласуване, както повелява редът в ОбС Асеновград, днес Костадин Яков от ГЕРБ получи доверието на общинските съветници и остана да председателства местния парламент. В негова подкрепа гласуваха 20 съветника.

"Очаквах да получа подкрепа на колегите си, тъй като зад исканата оставка прозираха политически мотиви, а не разумни и практични доводи. Членът, по който 11 съветници от "странната коалиция" БСП - СДС - НДСВ - ВМРО-БНД искаха да ме отстранят от ръководтсвото на ОбС Асеновград, е за "трайна невъзможност и системно неизпълнение на задълженията ми като председател, т.е. за повече от 3 месеца", обясни Яков и подчерта, че днес са взети сериозни решения за финансова подкрепа на абитуриенти, граждани и арт-клубове.

"По предложение на кмета д-р Христо Грудев 27 зрелостници, които са сираци и полу-сираци ще получат по 200 лева с решение на общинските съветници, за да посрещнат абитуриентския си празник. Гласувахме и от 500 до 1000 лева за ОДК "Васил Левски", за детския хор "Детска песен-Надежда Хвойнева", за ателието по рисуване към местното читалище и за ансамбъл "Капитан Петко Войвода" към Тракийското дружество "Родопи" - така те ще имат възможност да покажат таланта си и да представят Община Асеновград на национални фестивали и международни форуми", допълни председателят на ОбС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Чисто нова улица в пловдивско село
Шофьор: Живея втори живот
Проекти за над 14 милиона лева в община Хисаря
Големи изкушения в богато пловдивско село
Кървав екшън в пловдивско село, има арестувани и ранен
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).