Супер изплашен мъж отиде на хотел след земетресението, за да изкара нощта!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
13:37 / 22.02.2018
22926
Не смея да си запаля печката и стоя на студено. Трусът събори и двата комина на къщата ми. Това разказа пред "24 часа" 88-годишната Надя Щерева от пловдивското село Крумово, което бе в епицентъра на земетресението. Нейният дом единствен е пострадал. Възрастната жена е с 2 инсулта, живее сама. Разчита само на помощта на внучката си. Земетресението, което разлюля в 1,41 часа и Пловдив, нанеси щета на магистрален водопровод. Той се намира на ул. "Даме Груев" в кв. "Кючюк Париж". 

Безсънна нощ изкараха пловдивчани, след като трусът с магнитуд 4,6 часа разлюля вторият по големина град. Най-силно тресе на високите етажи. Хора разказват, че от стените са падали картини, а от бюфетите - чаши. Най-много се изплашиха обаче в Крумово, припомняйки си кошмара от 2002 г. Тогава няколко нощи подред хората не смееха да спят в къщите си и нощуваха в оранжерии. Баба Надя изтръпнала, щом люшнало отново. 

"Снощи бях будна, когато чух гръм. В първия момент си помислих, че ще вали, но като залюля, разбрах, че е трус. Останах си в леглото, къде да бягам? Много ме беше страх", обясни баба Надя. Тя призна, че през цялото време се молела трусът да престане. Пенсионерката не може да забрави кошмара от 2002 г., когато Крумово отново бе в епицентъра на 4,6 по Рихтер и причини материални щети на десетки домове. Комините на баба Надя и тогава паднали. 

"От кметството ми помогнаха да ги възстановя. Дано и сега ми се притекат", надява се старицата. Кметицата на Крумово Румяна Самоковарева увери, че ще бъде направено всичко възможно, за да бъде оказана помощ на баба Надя. "Тя сама не е в състояние да се справи. Внучка й е студентка и сираче и също няма средства", добави кметицата. Трусът бе усетен силно и в кв. "Запад" в Асеновград, където се намират най-високите жилищни сгради. Обитатели на блок на ул. "Георги Ковачев" разказаха, че наемател на един от апартаментите толкова се изплашил, че си взел стая в хотел на първи етаж, за да може да изкара нощта.

Виж коментарите (10)

Още по темата (19):
24.02.2018 Пловдивчани и снощи чакаха земетресение! За щастие нямаше
23.02.2018 И земетръсът не вразуми Николай – безнадеждно е
23.02.2018 Дядо Николай за земетръса: Градът се раздвижи заради греховете, но има и печалба!
23.02.2018 Камера в пловдивски автосервиз засне мащаба и силата на първото
земетресение
23.02.2018 Професор Ботев за земетресенията: В Чирпан има някакво запъване (ВИДЕО)
23.02.2018 Земетресението от снощи е усетено слабо в Пловдив
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).