Студ скова училището и забавачката в Марково

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
18:08 / 16.12.2010
1922
Студ скова училището и забавачката на село Марково. Вчера малчуганите от детската градина и яслитe бяха събрани в сборна група, за да се отопляват с печки. Учениците от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" пък караха намалени часове, греейки се на електрически радиатори и духалки в стаите. Причината е изчерпеното количество нафта в общия котел, захранващ двете сгради. От забавачката отрекоха да са връщали деца, но потвърдиха, че работят със сборна детска и яслена група. Персоналът показал на родителите как ще топлят с четири печки в едно помещение малчуганите и помолили тези от тях, които могат, да приберат децата си вкъщи. Вчера забавачката работеше само с 28 деца от капацитет 64.

Вчера сутринта пък учениците карали намалени часове по 30 минути с междучасие от 5 минути, обясни директорът Иван Христов. След това всичките 90 били освободени.
Не съм оставил децата на студено, направихме всичко възможно с колегите, като събрахме оттук-оттам печки и загряхме помещенията. Ситуацията е извънредна. До нея се стигна, след като заявихме пет тона нафта, а получихме само два, обясни Христов и уточни, че проблемът ще бъде решен и днес децата ще бъдат нормално на училище.

Шефът на образованието в община "Родопи" Георги Авков не бе открит за коментар вчера. Кметът Йордан Шишков е в отпуск, а и.д. Георги Гачев заяви само, че проблемът с горивото трябва да е решен вече. До обяд обаче и училището, и детската градина все още очакваха зареждането.
Според запознати със случая причината за изчерпването на горивото е рязкото и продължително застудяване. Поради тежките климатични условия цистерните на фирмата, която зарежда обектите, не могла да стигне навреме до София и достави нафтата.

Междувременно родители обсадиха вчера кмета на Марково и питаха какво се случва и защо втори ден училището връща децата им.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
Караянчева в Брезово: Чрез краткотрайни решения на политическите ...
Мъж загина при нелеп инцидент до Пловдив! Съседи: Чухме взрив!
Шест пловдивски села ще имат нови улици
Извънредна ситуация край Пловдив
Страховита буря удари един район на Южна България
Мощна спецоперация на пътя между Пловдив и Пазарджик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).