Стратегията за развитие на социалните услуги в Асеновград влиза за гласуване в местния парламент

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:59 / 29.03.2011
1427
200 човека от Община Асеновград да могат да се ползват от социалните програми за личен асистент, домашен помощник и домашен социален патронаж през тази година - това предвижда Стратегията за развитие на социалните услуги от 2011-та до 2015-та година, съобщи председателят на ОбС Асеновград Костадин Яков (ГЕРБ). На сесия на местния парламент утре Стратегията предстои да бъде гласувана.

"Успяхме да постигнем включване на повече хора в социалните услуги. За тази година те са с 20 повече от миналата. Планира се до 2015-та броят им да се увеличава постепенно и да достигне 250", обясни Яков.

По думите му, приемането на Стратегията е от изключителна важност за Общината, тъй като има много нуждаещи се. Освен в общинския център Асеновград, услугите в нея са разписани и за 9 села - Козаново, Избегли, Конуш, Патриарх Евтимово, Златовръх, Новаково, Леново, Тополово и Мулдава.
Стратегията е изготвена от 9 членен екип, сформиран със заповед на кмета д-р Христо Грудев. В екипа, ръководен от заместник кмета Адриана Миленова, общинските съветници са били представени от Илко Димитров от групата на ГЕРБ, който е председател на общинския съвет по социална подпомагане към Община Асеновград.

"Свършена е много работа въз основа на анализ, който е изготвен за състоянието на социалните услуги в общината и нуждите на хората от тях в следващите години. Очаквам след приемането на Стратегията, хората в нужда да започнат да усещат ползите от нея веднага", каза Яков.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Нерегламентирано сметище дразни жители на село до Пловдив
Огромно дърво се стовари върху покрив на жилищна сграда край Плов...
Любопитно: Колко са минералните бани по пътя на Родопската теснол...
Отвориха "Голямоконарско шосе" след тежката катастрофа с камион и...
Кметът на Садово: Ударихме дъното с Корнелия Нинова! Целият неин ...
Полицейският участък в община до Пловдив се сдоби с нов автомобил...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).