ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Стартират основни ремонти на две улици в Цалапица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:16 / 08.02.2021Коментари (0)1833
Близо километър улична мрежа в село Цалапица ще бъде основна ремонтирана. Планираното асфалтиране започна днес с церемония по "Първа копка" на улиците "Пловдивска" и "Източна" в най-голямото село на община "Родопи". Началото на реконструкцията беше направено в присъствието на кмета на община "Родопи" Павел Михайлов, кмета на село Цалапица Ивайло Данаилов, общинските съветници Боряна Бръзкова, Димитър Талев и Красимир Кирев, кметове на населените места, представители на общинска администрация и на фирмата-изпълнител.

Ремонтът предвижда разкъртване на съществуващия асфалт и полагане на нова настилка, смяна на тротоарните плочки и подмяна на съществуващ водопровод. Инвестицията е за малко над 400 хиляди лева, а средствата ще бъдат вложени целево в 730 метра улична мрежа. Улица "Пловдивска" е една от най-натоварените в селото, защото свързва Цалапица с главния път Пловдив-Пазарджик. Освен това се използва от тежките камиони, които извозват отпадъците, тъй като улицата води до сметището.

"Двете улици са първите, предвидени за цялостен ремонт през тази година в село Цалапица. В преасфалтиране, подмяна на водопровод и изграждане на тротоари ще бъдат вложени 1 091 520 лева. В сумата е включена и  една  улица, която никога досега не е имала асфалт", каза кметът на общината Павел Михайлов.

Пред хората той обясни, че  над 254 хиляди лева ще бъдат вложени в изграждане на улично и парково осветление и подмяна на 42 захранващи елтабла, осигурени са и средства за нови спирки, ремонт на площада, изкуствени неравности по главната улица.

"Благодаря на целия екип на община "Родопи", на  заместник-кмета Владимир Маринов, на останалите заместници – Неази Таир и Борислав Инчев, на общинските съветници, които са изключително дейни и благодарение на екипната работа успяваме да изпълним редица обекти на територията на нашата община", каза още кметът Михайлов.

По рано днес в читалищната залата на село Цалапица се проведе обществено обсъждане на проекта за бюджет за 2021 година. В конструктивен диалог присъстващите задаваха въпроси за разпределението на средствата по населените места и направиха още предложения за финансиране.

" Рамката на бюджета е определена изключително балансирано. Средства има за всяко населено място, но има приоритети, които трябва да се случат. Тази година за текущи ремонти са заделени с близо 40% повече пари, в сравнение  с миналата. Логиката ни е да имаме относителна свобода да реагираме при внезапно възникнал проблем. Още миналата година сменихме подхода, обявяваме обществените поръчки на единични цени, за  да не се губи време в тромави процедури, което води до  изпълнение на капиталовата програма едва на 30-35%", коментира заместник-кметът Владимир Маринов.

Проектът за бюджет предстои да бъде внесен за разглеждане от общинския съвет на "Родопи" и гласуван на сесия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: