Стартира традиционният за Асеновград празник "Калиница"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:19 / 20.06.2012
1052
Традиционният празник за Асеновград "Калиница" тази година ще стартира още в събота, на 23.06., от 18.00 часа в Етнографска къща в Асеновград с ритуал за наричане на нишани. 
 
Началото на обичая калинички ще бъде на 24 юни, неделя от 9.00 часа отново в Етнографската къща, а след това ще продължи в 9,30 часа със Света литургия в храм "Св.Николай Чудотворец". По традиция, след литургията е Литийното шествие на малките калиници до параклиса "Св.Богородица- Въведение"/Калиничката/ и до градския парк, където в 11,00 часа ще започне празнична програма за калиничките с участието на детски вокални групи от общината. 
 
В 19,00 часа на площад "Акад. Николай Хайтов" е старта на Фестивала на сватбените ритуали, придружен от модно дефиле на асеновградски сватбени къщи. Празничната програма продължава с концерт на народната певица Росица Пейчева от 20,30 часа и празнични илюминации. 

Водещ на празника е Драгомир Драганов, а спечиалното участие е на таланта на България Криси. Организатори на таз годишните каленички са Община Асеновград, Архиерейско наместничество, Исторически музей Асеновград и ОДК.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).