ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Стамболийски се вдига на бунт срещу местната власт и "Монди"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:07 / 10.09.2014Коментари (5)8592
© Plovdiv24.bg
Жителтие на Стамболийски се вдигат на бунт срещу местната власт и фабриката "Монди". Ето какво пишат те в писмо до редакцията на Plovdiv24.bg.

Здравете, от месеци наред имаме проблем с преминаващите по централната за гр. Стамболийски, ул. "Иван Вазов", тирове натоварени с трупи, които снабдяват фабрика "Монди". Трафикът е 24 часа в денонощието, особено през ноща е още по-голям. Трясъкът, прахът и вибрациите са неописуеми. През зимата имаше колони от тирове по "Ив. Вазов" дълги сигурно километър - бучене на двигателите цяла нощ, вибрации и мръсен въздух.

Проблемът се корени в това, че всички улици бяха разкопани, за да се подмени канализационната система и така и не се асфалтираха. Маршрутът на тировете минаваше през ул. "Стефан Стамболов" - улица, която е успоредна на жп линията и това е най-краткия път до фабриката, но и тя е осеяна с дупки и незнайно как Общината е решила камионите да преминават през центъра на града. По цялото протежение на ул. "Ив. Вазов" ще пресичат огромен брой деца, за да отидат на училище, освен това има детска градина на същата улица. Това е основното ни притеснение в момента. По това време започват кампании по безопасността на децата на пътя, а тук се срещаме с нехайство и незаинтересованост.

Част от гражданите, които живеят в района събрахме 300 подписа и писахме писма до Кмета на гр. Стамболийски, до Полицейското управление, до "Монди", РЗИ-Пловдив, РИОСВ-Пловдив, но определено няма воля за решаването на този въпрос. Единствено в отговор на нашата жалба от РИОСВ писаха писмо до Кмета и се започна епизодично разпръскване на вода, за да се намали праха, но това по-скоро беше еднократен акт. От Кметството ни отговориха, че парите по Европейските програми са спрени и не могат да асфалтират. Всички знаем, че са спрени, но все пак очакваме да се пренасочи движението по стария маршрут, защото безопасността на движението е силно застрашена, замърсяването е голямо, сякаш има производство на цимент. Нивото на шума и вибрациите от камионите разтрисат силно сградите, автомобилите ни се чупят. Не може да има забрана за движение на тировете по магистралите, а в Стамболийски те да преминават нон-стоп през централната градска част и то със скорост, която превишава ограничението от 20км/ч.

Човекът, безопасността на движение и чистата околна среда не са приоритети в този град!

Надяваме се на Вашето съдействие - по подходящ начин да отразите проблема ни, защото това положение трудно се търпи. Все пак плащаме данъците си и имаме право да живеем в нормални условия.

Plovdiv24.bg ще продължи да следи случая и ще потърси отговори от отговорните институции!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 10.09.2014 г.
+5
 
 
"Трафикът е 24 часа в денонощието, особено през ноща е още по-голям." Моят съвет към потърпевшите е да пуснат сигнал до прокуратурата. Няколко пъти съм споделял в този форум,че натоварените с нелегална сеч автомобили стоят до здрач по планинските пътища и когато са убедени,че няма контролни органи слизат надолу.Няма наивници,които да вярват,че сечта,извозването на дърветата и зареждането на предприятията са непрекъсваем процес,за да се налага зареждане на цеховете и през ноща.
-1
 
 
Хвърляйте домати по камионите и пукайте гуми! Алллооооо, Сербезов, що си мълчиш, бе, "еколог"?
егати новия облик-мн.е мрачен
на 10.09.2014 г.
+11
 
 
Блокирайте пътя,спрете да плащате данъци,ходете редовно при кмета,на следващите избори не гласувайте и ще ви чуят! Сега,ако бяхме нормална държава,фабриката би трябвало сама да ремонтира въпросната улица,защото е заинтересована да има доставки на дървен материал,но не сме нормална държава! А това безхаберие на собствениците на фирмата,показва,че са заинтересовани единствено за печалбата,а не за хората,които са най-ценния им капитал!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: