"Спартан" аварира в Граф Игнатиево, големи щети по самолета!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
20:50 / 19.01.2018
38778
Военнотранспортен самолет C-27J "Спартан" е аварирал при извършване на учебна маневра на територията на авиобаза "Граф Игнатиево", съобщиха от военновъздушните сили. Няма пострадали военнослужещи от екипата. На самолета обаче са нанесени материални щети. По случая се води разследване.

Според специализираното издание "Аеро" заради силния вятър самолетът се е наклонил на една страна и е ударил земята с края на полукрилото си и с витлото. Има сериозни поражения по самолета. 

Инцидентът наподобява двата случая от 2008 г. Тогава през март и през юли борд 071 пострада по аналогичен начин - първо при излитане от летище София, а след това при кацане на летище Варна.

Причините и за двата инцидента тогава се коренят в особености на конструкцията на C-27J – относително високо разположено крило, основна стойка на колесника със сравнително тесен коловоз, плюс голям вертикален стабилизатор. 

Като цяло е било известно, че при силен страничен вятър самолетът може да се наклони до такава степен, че да удари с полукрило полосата. Това е можело да се парира, но тогава екипажите не са бил подготвени за подобни случаи.

Виж коментарите (4)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).