Сигнал: Шофьор изрита свирепо дете със Синдром на Даун

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
13:37 / 02.06.2023
6256
"В сряда - 31 май, по обяд паркирах зад болницата в Асеновград в близост до Детския център за деца с увреждания. Още не бях излязла от колата, когато пред мен паркира бус на центъра, шофьорът слезе, отвори вратите на буса и дечицата започнаха да слизат. Свали едно детенце в инвалидна количка и с един замах го засили към двора".

Така започва разказа си читателка на Plovdiv24.bg, която се свърза с нашата медия. И уточнява:

"Последното детенце - нисичко и явно със Синдром на Даун, се опита да помогне на шофьора да затвори вратата на буса, но явно не му се отдаваше. Тогава шофьорът вдигна крак и свирепо изрита момченцето. Надух клаксона, за да го спра да продължи деянието си, слязох от колата и го попитах защо го рита. Той се озъби и попита: "Ти видя ли, че го ритам?" Отговорих му, че видях, той отново попита дали съм видяла и тогава вкупом в хор се обадиха невинните душички, които беше разтоварил и в един глас казаха: "Ритна го".

Съжалявам, че не реагирах навреме и не заснех шофьора, но от служителка на центъра, която беше там, разбрах, че ще има още един курс. Междувременно се свързах с директорката на центъра, която отсъстваше и която поясни, че техният шофьор отсъства в момента и това е шофьор на общината.

Друга служителка каза, че този шофьор е известен с арогантното си и груба отношение към децата. Знаела, че е бивш полицай. Изчаках вторият курс на буса и го заснех, но този път шофьорът не слезе. РВ 2142НС.

Бива ли така, питам. Та тези деца и без това са наказани от съдбата. Да биеш малко дете, което не може да се защити. Оставям на Вас да прецените и на Бог да реши какво заслужава този човек! Описала съм случая в официалната форма за сигнали на община Асеновград".

Виж коментарите (5)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).