Ще има Областен съвет по безопасност на храните

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:44 / 25.01.2005
2362
На 25 януари в ХЕИ – Пазарджик предстои да бъде учреден Областен съвет по безопасност на храните. Той ще координира действията на държавните органи и браншовите организации по отношение безопасността на храните и контрола, осъществяван на областно ниво, се казва в прессъобщение от Хигиенно-епидемиологичната инспекция. Решението за създаване на областни формирования бе взето на Националният съвет по безопасност на храните през ноември миналата година с цел да се подобри диалогът между институциите и своевременно да се решават възникналите проблеми. Съветът по безопасност на храните ще се председателства от директора на ХЕИ д-р Фани Петрова. Нейн заместник ще е д-р Баксанов от ДВСК. В съвета ще членуват Надя Иванова от Комисията по търговия и защита на потребителите, представителите на бизнеса - Горан Герджиков, директор на“Млечна промишленост” АД и представител на производители на храни от животински произход, и Надежда Герова от “Марис” ООД, представител на производителите на храни от неживотински произход. Съветът ще координира действията по контрола върху храните, ще планира и организира проверки в обектите за търговия и производство на храни, ще разглежда жалби и сигнали и ще предлага промени в нормативни актове по безопасност на храните. Информацията е на pa-media.net.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Движението по пътя Михалково – Кричим остава ограничено до 30 май...
Летен оазис за твоето здраве и превенция в Белия дом на Розовата ...
Затварят пътя между две пловдивски села
Затварят пътя между две пловдивски села
Дивашки екшън в ресторант, един е в болница в Пловдив
Възстановиха 13 500 лева на пострадал болен мъж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).