Сашо Динчийски: Профилактичните прегледи бяха изключително навременни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:03 / 10.05.2012
3641
Няма констатирани случаи на рак на шийката на матката при жените, които посетиха гинекологичните прегледи в Съединение, инициирани от кандидата на ГЕРБ за кмет на Общината Сашо Динчийски. Общо 18 дами се възползваха от възможността за здравна профилактика; повечето от тях споделиха, че не са ходили на прегледи от години. Причината, която сочат е, че затова трябва да отделят специално време и средства, за да се придвижат до областния град Пловдив, където са специалистите.

При 15-те мъже, прегледани за рак на простатата в рамките на кампанията в Съединение, близо 70 на сто са с отклонения. Един е с доброкачествен липом и е насочен за оперативно лечение, други 8 са с уголемена жлеза. На тях им е предписано медикаментозно лечение и са отправени препоръки към личните им лекари да се изследват за специфичния за болестта хормон. 

Прегледите се извършиха от квалифицирани лекари в манипулационната на Поликлиниката в Съединение в две последователни седмици. "Резултатите показаха, че прегледите са изключително навременни. Оттук нататък се надявам и лечението да бъде успешно за хората, за които са открити отклонения. Убедихме се отново, че в малките общини хората наистина страдат от липса на култура за профилактика. Затова разяснителните кампании - особено за социално значими заболявания като карценома - са изключително важни, за да може да се диагностицира навреме и в много от случаите - да се лекува", коментира Сашо Динчийски. Той се ангажира, ако след броени дни получи доверието на хората и застане начело на Община Съедиение, да съдейства за информираността им и повишаване на профилактичната култура като цяло.

Виж коментарите (2)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Регионални новини:
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).