Родопчани протестират заради недовършен път

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:53 / 24.06.2012
1055
Родопчани протестират на отбивката за Лъки по пътя Пловдив - Смолян заради липсата на яснота по завършването на пътя Белица - Загражден и липсата на разследване - къде са потънали досега парите, отпуснати за пътната отсечка.

Решението на гражданската инициатива е публикувано в страница във Фейсбук "За хората на Родопа планина" и е подписано от сегашния кмет на село Загражден - Венцислав Шишков и двама бивши кметове на селото.

Жителите на Загражден и околните села се заканват да преминат към гражданско неподчинение и да не пропускат преминаването на автомобили, докато не постигнат исканията си.

Те настояват: пътят Белица - Загражден да бъде приключен на 100% до края на 2012 г; да се предложи конкретен график и гаранции за изпълнението му и да се проведе разследване какви суми до момента са били отпуснати и как и за какво са били усвоени.

От инициативния комитет разказват, че в писмо от Агенция "Пътна инфраструктура" са уведомени, че до 21 юни е трябвало да се направи оглед на участъка и да се установи действително изпълнените и оставащи за изпълнение строително-монтажни работи на обекта.

Осигуреното финансиране за технологично завършване на обекта е 1 милион лева, съобщават от Агенцията. Според протестиращите обаче са необходими много повече средства.

Източник: радио Пловдив


Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Семейство, което продава череши на борсата в Първенец: Реколтата ...
Емил Кабаиванов: Искаме още 38 000 520 лв.
Караянчева в Брезово: Чрез краткотрайни решения на политическите ...
Мъж загина при нелеп инцидент до Пловдив! Съседи: Чухме взрив!
Шест пловдивски села ще имат нови улици
Извънредна ситуация край Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).