Радостни новини за състоянието на простреляната Микаела от Калофер, добре е!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:09 / 10.04.2019
8929
Курсантката от великотърновския военен университет, която неволно се простреля, вече е в стабилно състояние, като към момента няма непосредствена опасност за живота ѝ, съобщиха от Военномедицинска академия.

Миналата седмица момичето се простреля в гърдите от упор със зачисления ѝ автомат "Калашников". Инцидентът стана, докато студентката чистела оръжието. Във ВМА тя бе докарана със "Спартана".

Най-големи поражения куршумът е нанесъл на горната част на левия бял дроб на момичето, която на по-късен етап ще бъде отстранена. Това е предизвикало и загуба на близо 3 л кръв в момента на инцидента, обясни за "24 часа" началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.

Момичето бе докарано със самолета “Спартан" и прието там в петък сутринта, след като цяла вечер лекарите от великотърновската болница МОБАЛ “Стефан Черкезов" се бориха за живота му. Успяха да я стабилизират. “В такива случаи се отстраняват най-видимите засегнати тъкани, за да се стопира кръвозагубата. Благодарение на действията им пациентката е жива", каза проф. Мутафчийски.

Той обясни, че нараняването е тежко, защото изстрелът е бил от упор - така е влязъл не само самият куршум, но и взривните газове, които допълнително увреждат тъканите. Горната част на левия бял дроб на момичето е почти напълно унищожена и в близките дни ще се наложи повторна операция за отстраняването му. “Това няма да повлияе съществено на живота ѝ, защото е млада и има достатъчна останала белодробна тъкан, за да поеме функцията, но в момента все още има реална опасност за живота", допълни началникът на ВМА. Момичето е на апаратно дишане.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).