Пътят Труд-Строево готов само за 20 дни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:34 / 10.10.2007
1299
Пътят Труд - Строево, чиято първа копка ще направят днес кметът на община "Марица" Запрян Дачев и директорът на Областното пътно управление Паун Иванов, ще бъде готов само за 20 дни. Изграждането на трасето с дължина 3,5 км ще става по уникална немска технология, без изкопни работи, която съкращава сроковете 3-4 пъти. Тя се прилага експериментално за пръв път в България на две места - в София и в община "Марица".

Възстановяването на затворената от 30 години отсечка между Труд и Строево ще облекчи трафика през с. Труд и ще осигури пряка връзка на селата от община "Марица" със съседната община Съединение и с Панагюрище, обясни Запрян Дачев.

До два месеца ще бъде готов и пътят от с. Маноле за гр. Раковски, който ще позволи директен достъп на жителите на Маноле, Манолско Конаре и Ясно поле до пазара в квартал Секирово.

Паралелно с планираното за началото на следващата година разширение на пътя от с. Скутаре до Шишманци, ще бъде направено и разширение на моста на река Стряма при Маноле, съобщи още Дачев. Реконструкцията на този път е свързана с очаквания пуск на Завода за преработка на твърди битови отпадъци в Шишманци. Община "Марица" е разработила и проект за реконструкция на разбития път от комплекс "9-ти километър", през Костиево и Радиново, до Бенковски, с който ще кандидатства за финансиране по праграма на МРРБ.

 



Източник: Дарик

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Двойно падна цената на туристическа база в Пловдивско, ще я купи ...
След жесток челен удар в Пловдивско мъж почина, жена и детенце на...
Голям пожар гори край Пловдив
Арестуваха двама още преди да успеят да пласират кражбата
43-годишна шофьорка сътвори гафа на седмицата
След сигналите за насилие във Велинград, прокуратурата се задейст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).