ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Първомай отбеляза Деня на независимостта с велопоход и водни атракции за деца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:40 / 23.09.2014Коментари (0)1053
Близо 30 деца и възрастни от Първомай се включиха в традиционния велопоход в Деня на независимостта, който съвпада с последния ден на Европейската седмица на мобилността. Стартът бе даден в 9 часа вчера пред общинската администрация. 

По-голямата част от участниците във велопохода бяха момчета, но и момичетата се справиха отлично с предизвикателството. В челната група на колоездачите бе 9-годишната Мария Димитрова, която за първи път се е качила на колело на 2 години. Днес бе нейният дебют в първомайския велопоход. 

Най-малък сред участниците във веломаратона бе 8-годишният Живко Неделчев. За втори път се включва в похода и финишира първи на Бряговския язовир. Велосипедът, с който премина близо 20-километровото трасе е бил спечелен от него миналата година по време на състезание на 100 метра бягане, организирано в Деня на независимостта. Разстоянието го е пробягал за 15 секунди и 56 стотни. 

През 2013-та година второкласникът от СОУ "Св.Св Кирил и Методий" е спечелил още един велосипед за купата на пловдивския район "Северен", отново като най-бърз състезател във втора възрастова група.

Ветеран сред участниците във велопохода бе Ангел Попчев, който се грижеше всички да стигнат без проблеми до финала. На Бряговския язовир към групата се присъединиха 50 ученици от ОУ "Отец Паисий" в първомайското село Искра. Те се включиха с радост в атракциите, които бяха организирали членовете на воден клуб "Първомай", който е възроден преди 10 години от общинското ръководство. 

"Традициите на нашия клуб са от 35 години, но в този период сме претърпели много трудности. В момента имаме 20 членове и разполагаме с 15 лодки, 2 от които моторни", каза пред децата капитанът на клуба Кръстьо Муратев. 

Той допълни, че тренировките на водния клуб се провеждат по реките Марица, Арда, Тунджа и Янтра. Членовете на ВК "Първомай" организираха разходка с моторни лодки по Бряговския язовир за всички деца, а за по-големите - възможност да се пробват на кану или каяк. Димитър Димитров и Атанас Атанасов споделиха преживяванията си за състезания в Гърция, Турция, Австрия и Чехия и емоциите, които са имали по реките в чужбина. 

"Не са за подценяване Тунджа, Струма, Арда и Марица. Любителите на водните спортове задължително трябва да са екипирани с жилетки и спасителни въжета", съветваха членовете от водния клуб. 

Децата се запознаха и с работата на водолазите от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив. Те демонстрираха предпазно облекло и водоспасителни дейности, за които са подготвени.

По-късно доброволецът Велислав Василев и Петър Батаклиев от БЧК - Пловдив показаха на малчуганите как се оказва първа долекарска помощ. Децата с радост приеха идеята да продължат да участват в подобни занимания и атракции и в бъдеще. 

След това се почерпиха за Деня на независимостта и получиха подаръци от общината. За всички участници във велопохода до Бряговския язовир и водните атракции бяха осигурени тениски от голяма телекомуникационна компания, за да продължат да се занимават със спорт. 

Любителите на колоезденето бяха съпровождани от медицински екип, линейка, охрана и автобус за извънредни ситуации, организирани със съдействието на общинската администрация.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
Купа на България, сезон 2023/2024
БК Локомотив Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: