Пълна мистерия: Смърт на 20 км от Пловдив, полицията мълчи позорно 14-и ден!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
16:41 / 17.03.2014
22255
"В град Съединение преди няколко дни стана убийство. Никой не е отбелязал никъде, че се е случило нещо подобно. Жертвата се казва Живко Пенкин и е на 22 години. Намерен е близо до стадиона. Поинтересувайте се повече от този случай!". Този имейл се получи на редакционната поща на Plovdiv24.bg на 6 март.

Тогава репортер на сайта се свърза с говорителя на пловдивската полиция, с представители на Окръжна и Районна прокуратура Пловдив, като и от трите институции отрекоха да имат каквато и да било информация по случая.

Днес стана ясно, че все пак такъв инцидент в действителност се е случил. Момчето е намерено мъртво на 4 март рано сутринта близо до стадиона в Съединение. Преди минути от Районна прокуратура потвърдиха тази информация за нашите читатели.

"От 4 март при нас има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по член 127, алинея 1 от НК. Това означава, че се следствието се води срещу някой, който го е подпомогнал или склонил към самоубийство. Така буквално гласи този текст от закона, а предвиденото наказание е до 6 години лишаване от свобода. Предполагам, че не са налице данни за извършено убийство, щом е по този текст. По-скоро не става въпрос за убийство. Установяваме фактическата обстановка по случая. Повече информация не можем да дадем сега, текат следствени действия за изясняване и не е коректно да кажем каквото и да било", казаха от Районна прокуратура Пловдив.

От полицията пък заявиха, че когато няма данни за извършено насилие, случаят не влиза в бюлетина на ОД МВР Пловдив за съответния ден и затова досега не са разгласили за случилото се.

По неофициална информация обаче момчето е било намерено да лежи по очи в локва кръв.

Виж коментарите (10)

Още по темата (3):
15.11.2014 Младеж излезе с възглавница от дома си, намериха го удавен в локва
30.04.2014 Заподозрян отказа детектор на лъжата, убийството в Съединение се заплита
24.04.2014 Случаят от Съединение се заплита, подозират убийство
Още новини от Регионални новини:
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).