Продават "Замъкът Орфей" заради дълг

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:52 / 27.04.2010
6635
Прочутият хотелски комплекс в Куклен „Замъкът Орфей" отива на публична продан заради дълг. Собственикът му, строителният предприемач Стоян Анастасов, дължи пари на частни лица, банкови и небанкови финансови институции и на доставчици, които са направили запор върху имота. Комплексът е оценен на 1.520 млн. лева, но първоначалната му цена е 1.140 млн., тъй като според изпълнителната съдебна практика първата продажба е на 75 процента от оценката. До 12 май кандидат-купувачите трябва да подадат ценовите си предложения в съда.

Отначало изпълнителното дело срещу Анастасов бе заведено от частно лице, но впоследствие към делото се присъединиха и други взискатели, посочи частният съдебен изпълнител Величко Апостолов. Дълговете на Стоян Анастасов са над стойността на Замъка. Строителят дължи 500 000 евро само към една банка, отделно от това има да връща и на други фирми и лица. Величко Апостолов е обявил за продажба и друг имот на Стоян Анастасов - урегулиран поземлен имот в Пловдив.

Анастасов закупи Замъкът от Петър Станчев преди 8 години. Комплексът беше в добро състояние, но тъй като вече бях построил друг хотел в Пловдив, реших да се освободя от имота в Куклен, обясни Станчев. Той беше съдружник на Атанас Търев в „Еко Глобал" и един от лидерите на „Подкрепа" преди години. Не помня на каква цена го продадох, но беше значително по-ниска от сега обявената, допълни Петър Станчев.

Отскоро Стоян Анастасов подхванал разширение на хотелската част на Замъка и в момента то е замразено. Нещо му се развали бизнесът на този човек, коментират местните в Куклен. Фирмата длъжник е „Анастасов" ЕООД, която според регистрите се занимава със заложна дейност.

Целият имот в Куклен е върху 2355 квадрата площ, а разгърната застроена площ на хотела е 1820 кв. метра.

Източник: в. "Марица"


Виж коментарите (2)

Още по темата (1):
17.05.2010 Анастасов спаси "Замъкът Орфей" от продажба
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).