Прекрасна новина за жителите на пловдивска община: Инвестират 4 млн. лева

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:17 / 26.07.2023
19686
Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев сподели за успешно спечелени проекти и подписани договори за над 4 000 000 лева. Първият, който е и от огромно значение за общината е въвеждането на модерно енергоспестяващо LED осветление.

Финансирането е в размер на 1 289 424 лева от Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България по процедура "Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“. Общината, от своя страна, е отделила близо 400 000 лева, което означава, че до края на мандата ще бъдат вложени за LED осветление в град Стамболийски и четирите населени места близо 1 600 000 лева.

Изграждането на LED осветление ще е по-силно и по-ефективно. Осветителните тела са известни още като "умни лампи", защото се задействат от сензори при наличие на движение на автомобили или пешеходци. При такова движение пътят се осветява максимално в определен участък, като сензорът отчита и спецификата на терена, който може да е градска част, парк, булевард, пешеходна зона или по-отдалечен район.

В момента, в който се регистрира движение от най-близкото тяло, интензивността на осветлението се усилва и се изпраща радиосигнал до следващите улични лампи, включени в електрическата верига. Когато няма движение в участъка, лампите светят по-слабо и тази икономия на ток ще даде възможност за монтиране на повече улични лампи, като ще се обхванат и местата, където в момента няма такива.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В Пловдивска област започна изграждането на най-новия православен...
Продават апетитен имот с къща на два етажа в Пловдивско
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ "Тракия"
Млад мъж загина при тежка катастрофа на АМ "Тракия", пожарната е ...
За над 1 млн. лева продават голяма и известна фабрика в Пловдивск...
Акция на ГДБОП в област Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).