Предстои традиционният събор в село Труд

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:50 / 27.05.2015
2342
Традиционният събор на най-голямото село на община "Марица" - Труд е на повече от половин век. Прави се на празника Св. Дух, който е подвижен и сe пада винаги 50 дни след Великден. За поредна година в селото се организират тридневни тържества с богата програма.

"За мен е чест, че с общи усилия успяваме да съхраним изконните български традиции, които обединяват хората и поддържат родовата памет", подчертава кметът Николай Копринков и отправя покана към всички жители и гости да станат част от празника на селото.

На 30 май от 19 ч. ще се проведе демонстративен футболен мач между ФК "Труд" и ФК "Марица" - ветерани. В 21 ч. стартира младежко DJ парти с участието на любимия поп-фолк изпълнител на публиката - Борис Дали. Следва огнено шоу, което е с начален час 22 ч.

Програмата на 31 май, неделя, започва в 9 ч. сутринта с футболен турнир за деца. От 18 ч. ще се проведат народни борби. Надиграването на танцови състави е с начален час 19 ч. От 20 ч. започва народно веселие с оркестър "Славяни".

На 1 юни,понеделник, православната църква чества празника Св. Дух. От 8 ч. в местната църква ще бъде отслужена тържествена света литургия от трима свещеници - отец Кирил, отец Милан и отец Димитър. Следва литийно шествие до параклиса, където ще се прави и раздава курбан за здраве от 11 ч. 

По случай Деня на детето за най-малките е организирано детско шоу с аниматор, което започва в 18 ч. От 19 ч. ще има изяви на самодейните колективи от селото, а от 20 ч. оркестър "Марица" ще поведе народното веселие.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).