ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Представиха дейността на ЦНСТ-Асеновград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:06 / 10.09.2014Коментари (0)6848
©
Проектът "Социално включване на трайно институционализирани деца с увреждания в община Асеновград" по ОП "Развитие на човешките ресурси" по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Да не изоставяме нито едно дете", Компонент 2; "Разкриване на социални услуги в общността", бюджетна олиния BG051P0001-5.2.12 е в своя финален етап. Това каза днес пред журналисти и общественост ръководителят на преокта Величка Стойчева-директор на Дирекция "Хуманитарни дейности" в Община Асеновград. Тя представи останалата част от екипа-координатор София Бечева /главен специалист "Социални дейности, етнически и демографски въпроси"/ и счетоводителя по проекта Илина Христозова /старши счетоводител в Община Асеновград/, както и част от екипа на ЦНСТ-Асеновград с управител Елена Димитрова и Снежана Каварджиева-социален работник.

Общата цел на проекта е да се създаде устойчив модел в община Асеновград за деинституционализация на деца с увреждания, настанени в специализирани институции за деца.

Специфични цели на проекта са: разкриване на център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) за деца с увреждания след професионална оценка на потребностите на всяко дете; създаване на модел за качествена грижа в среда, близка до семейната, за деца с увреждания, съобразно индивидуалните им потребности; създаване на възможности за социално включване и спазване правата на децата с увреждания, настанени в услугата от резидентен тип, чрез социална работа от обучен и мотивиран персонал.

Целевите групи на преокта са деца с умствена изостаналост от домовете за деца с умствена изостаналост и домовете за медико-социални грижи, които след прецизна индивидуална оценка ще бъдат преместени в ЦНСТ-Асеновград с цел социално включване и интеграция; деца с увреждания от общността, за които са изчерпани възможностите за оставане в биологическите им семейства или е налице кризисна ситуация и е необходимо настаняване в резидентен тип услуга; семейства на деца с увреждния, които по различни причини не могат да отглеждат децата си с увреждния, но желаят да поддържат връзка с тях.

Проектът "Социално включване на трайно институцион лизирани деца с увреждания в община Асеновград" по ОП "Развитие на човешките ресурси" по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Да не изоставяме нито едно дете", Компонент 2; "Разкриване на социални услуги в общността", бюджетна олиния BG051P0001-5.2.12 предвижда 5 дейности: Дейност 1. Организация и управление на проекта; Дейност 2. Подбор и наемане на персонал на зЦНСТ; Дейност 3. Подготовка и преместване на децата с увреждания в ЦНСТ; Дейност 4. Осигуряване на публичност и информация за проекта; Дейност 5. Предоставяне на социална услуга ЦНСТ. Към този момент първите четири дейности са приключени и се работи по дейност номер 5. След изтичане на проекта, дейността по предоставяне на услугата ЦНСТ ще трябва да премине в делегирана от държавата дейност, за да продължи да съществува.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: