Предлагат референдум за скандална сделка с Христо Ковачки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:30 / 22.08.2015
4417
Да бъде проведен местен референдум по скандалната сделка с бизнесмена Христо Ковачки предложиха на среща с жителите на Баня кандидатът за кмет на ГЕРБ за община Карлово Теодор Шойлеков и общинските съветници от ГЕРБ д-р Красимир Колев, Сребра Атанасова и Доньо Тодоров.

Така според тях хората ще могат да кажат мнението си и желанието дали сделката да бъде развалена. Предложението беше прието с аплодисменти от жителите на града. 

През 2007 година община Карлово начело с кмета Емил Кабаиванов влиза в общо дружество с Христо Ковачки. Идеята на съдружието е в Баня да бъдат инвестирани милиони, за да се развие курорта. За да се случи това Община Карлово апортира спортния комплекс на Баня и земи в града и в село Соколица за 7 милиона лева. 

До момента обаче Ковачки не предприел действия, за да спази инвестиционните си намерения. Оказва се, че заради подписан договор от страна на кмета с неизгодни за общината клаузи, прокуратурата е повдигнала обвинение и разследва Емил Кабаиванов.

В същото време жителите на Баня искат курорта да се развива и тук да идват туристи както преди години. Това е невъзможно обаче заради проблема с неработещото дружество. 

По време на срещата с жителите на Баня кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ Теодор Шойлеков засегна и другата болна тема. По думите му община Карлово има идея да продаде 18 декара земя от града, които са в регулация и са обявени на цена от 830 хиляди лева. 

За да няма съмнение с коректността на подобни сделки Шойлеков и съветниците от ГЕРБ настояват продажбата на всички общински земи да бъде спряна докато не минат изборите. 

В същото време кандидатът за кмет на Карлово обеща на жителите на Баня, че ако бъде избран, всички суми от продажбите на общински земи ще се инвестират обратно в градовете и селата на общината. 

Това ще се случи и с парите от продажбата на въпросните 18 декара в Баня. Шойлеков ще настоява средствата да се инвестират в красивия, но занемарен парк. За това съветниците на ГЕРБ поеха ангажимент да бъдат гарант по сделката с 18-те декара. 

"Баня започва отново да привлича българите, има вече и засилен интерес от страна и на турски туристи. Идването им тук става възможно благодарение на строежа на магистрала "Марица". С реализацията на аутобана пътят Истанбул-Пловдив вече ще се минава за 3,5 часа. Моята амбиция е Баня да върне стария си блясък на международен курорт и да се напълни отново с туристи", коментира след срещата с жителите на града Теодор Шойлеков.

Виж коментарите (1)

Още по темата (892):
10.05.2023 Пепа Деведжиева: Разкритията на Чингарова са след дъжд качулка
09.05.2023 Предсeдателят на РИК-Пловдив за думите на Чингарова: Не трябва да се допускат подобни внушения
09.05.2023 Бивш председател на ОИК: Твърденията на Чингарова са абсурдни
09.05.2023 Районна прокуратура Пловдив се самосезира, започва проверка
09.05.2023 Освободен зам.-кмет на "Централен" разбуни духовете с обвинения за фалшифицирани избори в Пловдив
15.10.2019 Мирно и кротко: Последната сесия на ОбС Пловдив свърши за 20 минути
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).