Предлагат Община Първомай да се присъедини към "Фонда за развитие на летище Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:10 / 11.04.2011
1114
На предстоящата сесия на ОбС Първомай групата на ГЕРБ ще внесе проекто-решение за присъединяване на Общината към Сдружението "Фонд за развитие на Летище Пловдив - Южната врата на България". Това обяви на пресконференция днес общинският съветник Красимира Александрова, която е и ръководител на ГЕРБ Първомай. "Ангажиментът на Общината ще бъде, съгласно устава на Сдружението, финансова вноска в размер на 0, 50 лв. на жител за календарна година - за Първомай това означава около 14 000 лева. Голямата полза за Общината е, че ще получи възможност да се рекламира на сайта на най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа, през който над 70 милиона пътника купуват билетите си годишно. Считаме, че това е отлична възможност, а Община Първомай има какво да рекламира".

Става дума не само за тези райони, където са намерени следи от праисторически живот, но и за археологически находки, открити при научните експедиции в последните няколко години край село Искра, по целия Драгойновски рид и около връх Драгойна.

"Разбира се, за популяризирането на тези находки ще са необходими доста време и средства, за да бъдат консервирани и изложени по подходящ начин. Ето защо ГЕРБ Първомай съсредоточава усилията си в проучване на възможности за финансиране по различни европейски проекти. Освен това, с наши сили, в посока на популяризиране на региона и тази година ще продължим вече традиционната си инициатива за поход в Драгойновския Балкан. Планираме походът да е през месец май и на него отново ще поканим доц. Джамбов и сътрудниците му, които да разкажат за древното тракийско селище, останките от средновековната крепост и изобщо - за следите от живота на нашите предци", обясни Александрова. Тя подчерта още, че присъединяването към Сдружението ще улесни международната достъпност до региона, което ще даде възможност на бизнеса в Общината да търси нови пазари и партньори. Социалният ефект също ще бъде значителен, тъй като местните ще имат по-лесна, бърза и евтина връзка със света.

"Сигурни сме, че финансовите ползи за Общината и за жителите й биха надхвърлили многократно сумата за участие във фонда", обобщи общинският ръководител на ГЕРБ и допълни, че по инициатива на тяхната група в ОбС за още подробности и разговор с колегите им в общинските комисии ще бъде поканен директорът на Летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Подобно предложение - за включване на Общината към Сдружението веднъж вече е било внасяно от кмета на Първомай, но не е получило достатъчна подкрепа заради липсата на достатъчно информация за старейшините в местния парламент, стана ясно още на пресконференцията. В нея по теми, свързани с работата на ОбС, говориха още общинските съветници от групата на ГЕРБ Иван Бонев и Иван Вергов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Изграждат път до природни феномени в Родопите
Безплатно кино под открито небе в Асеновград
Задържаха мъж и жена в Пловдивско
Завод за олио вече отиде в историята, ЧСИ смъкна цената за вторат...
Отново на тезгяха - продават емблематичен хотел в Пловдивско
Огнен ад до Пловдив, откриха следи от коктейл "Молотов"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).